Депутатський подарунок. Гвинтокрил з Львівщини рятуватиме бійців у зоні АТО

|

Депутати Львівської обласної ради вирішили безкоштовно передати гвинтокрил КА-226 у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області. «За» проголосувало 63 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

У проекті рішення вказано, що з такою пропозицією до Львівської обласної ради звернулася Дніпропетровська облрада в середині лютого цього року. Балансова вартість гвинтокрила у комплекті з експлуатаційно-технічним майном становить майже 36 млн грн. Він знаходиться у власності Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Як розповів під час брифінгу депутат Львівської обласної ради Михайло Дзюдзь, вертоліт знаходиться на складі екстреної медичної допомоги у хорошому стані із хорошим заводським двигуном.

«Військові та бізнесмени звернулися із проханням щодо вертольоту до керівника Дніпропетровщини, а він у свою чергу звернувся до Олега Синютки з проханням відправити гвинтокрил у зону АТО. Оскільки він є у комунальній власності, то треба ухвалити рішення, щоб передати його в зону бойових дій. Усі необхідні процеси в адміністрації це рішення вже пройшло», – зазначив він.

М.Дзюдзь додав, що гвинтокрил КА-226 2007 року випуску, щоправда російського виробництва та зроблений для використання в палубній авіації. Налітав він всього 50 годин. «Він може підніматися та сідати на дуже малу площину території. У машині можна зробити місце для двох хворих, яким можуть надавати допомогу двоє лікарів. Тому я думаю, що цей гелікоптер у зоні АТО більше пригодиться і врятує життя десятків військових», – додав він.

Ілюстрація en.wikipedia.org