ОСТАННІ НОВИНИ

Які міста Донбасу можуть стати «особливими»

|

На сайті Верховної Ради з’явився перелік районів Донбасу, яким планують надати особливий статус. Його оприлюднено у додатку до президентського проекту постанови № 2374 щодо визначення населених пунктів Донбасу, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, передає Insider

Зокрема, у додатку міститься перелік найменувань населених пунктів, що належать і не належать до окремих районів Донецької та Луганської областей, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

Всього у додатку 85 назв залізничних станцій, роз’їздів, перехресть доріг та їх географічні координати.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначається, що це визначена Генеральним штабом Збройних сил України лінія з прив’язкою до місцевості, розроблена на підставі доповнення до мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Необхідність прийняття постанови зумовлена потребою невідкладного вжиття заходів щодо створення умов для дальшої реалізації мирного плану президента України, мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і мінського “Комплексу заходів” від 12 лютого 2015 року, зазначається у пояснювальній записці.

З повним переліком населених пунктів можна ознайомитись тут.

Як повідомлялося, сьогодні вранці перший віце-спікер Андрій Парубій оголосив, що засіданні ВР розпочнеться о 12.00, оскільки продовжуються консультації щодо питань порядку денного. Потім засідання було перенесено на 16.00. Зараз фракції коаліції ведуть консультації з приводу прийняття законопроекту.

 
Ілюстрація www.radiosvoboda.org