ОСТАННІ НОВИНИ

Відбудовувати перинатальний центр у Львові розпочнуть з травня – Синютка

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка сьогодні під час сесійного засідання Львівської облради повідомив депутатам, що до кінця цього тижня вони отримають кінцеву експертизу щодо стану Львівського обласного перинатального центру. І тільки після того буде оголошено тендер з визначення нового підрядника, бо з попереднім угоду буде розірвана. Про це передає кореспондент Львівського порталу із зали засідання.

О.Синютка розповів, що первинна заявка до Кабміну щодо фінансування відновлення перинатального центру була на 90 млн грн., але під час остаточного розгляду і зважаючи на наявність подібних центрів у інших містах на бюджетному комітеті у ВР вирішили виділити на Львівський перинатальний центр 45 млн грн.

«Я вам скажу, що ніхто в Києві, в тому числі у бюджетному комітеті не вірить у те, що ми тут на Львівщині освоємо всі кошти і забезпечимо якісне виконання робіт. Тому перед нами, після виділення цих коштів, стоїть певний виклик – по-перше, що ми швидко зреалізуємо ці кошти, а по-друге – потрібно звернутися з тим, щоб нам виділили додаткові фінансові ресурси на виконання цих робіт», – розповів він.

Очільник Львівщини повідомив, що на сьогодні відкориговано кошторисно-проектну документацію. Після коригування її вартість складає 171 млн грн.

«Якщо врахувати, що 11 млн були використані і оплачені за роботи у 2014 році, то залишок кошторисної вартості зараз складає понад 160 млн. Зрозуміло, що після зростання цієї суми нам потрібно відмовитися від послуг попереднього підрядника і оголосити новий тендер», – розповів очільник Львівщини.

Олег Синютка також розповів, що до кінця цього тижня буде отримано кінцеву експертизу, яка триває уже місяць.

«Ми отримаємо кінцеву експертизу, будемо мати експертну оцінку і буде повністю відкритий шлях до тендеру. Окрім того, у цей четвер ми збираємо усіх зацікавлених осіб – представників з пренатального центру, департаменту охорони здоров’я ЛОДА та декількох абсолютно незалежних людей, які зможуть встановити стадійність будівництва. Бо один корпус є закритий і відкритий відповідно, а інший – знаходиться на півзруйнованому стані. На нашу думку, краще почати роботи із корпусу, який знаходиться в гіршому стані. Але після четвергової зустрічі, сподіваюся, що будемо мати кінцеве рішення щодо оголошення тендеру і стадійності виконання робіт», – зазначив О.Синютка.

Він також додав, що після оголошення тендеру роботи у пренатальному центрі будуть відновлені у травні цього року.

 

Фото: Львівська газета