ОСТАННІ НОВИНИ

Зі Львова виганяють прокурора-тітушку

|

Сьогодні під стінами прокуратури Львівської області громадські активісти вимагають відставки скандально-відомого прокурора Львівщини Романа Федика. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

За даними активістів громадської організації «Варта 1», у зв’язку з протестом проти прокурора, ускладнений проїзд проспектом Шевченка у Львові.

Очевидці розповідають, що зараз під Львівською облпрокуратурою зібрались не лише небайдужі львів’яни, а й активісти київського Автомайдану. Також участь у протесті бере народний депутат Володимир Парасюк.

Нагадаємо, що Роман Федик став прокурором Львівської області 24 грудня 2014 року.

До цього він очолював прокуратуру Дніпропетровської області. Перед тим був заступником прокурора Запорізької області, прокурором Борислава та прокурором різних районів на Дніпропетровщині. Народився на Львівщині, закінчив ЛНУ ім. І. Франка та починав свою діяльність у Пустомитівському районі. 
Попереднього прокурора Львівської області Миколу Гошовського та його першого заступника Володимира Гураля звільнили, 23 жовтня 2014 року у зв’язку із дією Закону «Про очищення влади».

Додамо, що ще до представлення Романа Федика прокурором Львівщини громадські організації традиційно висловили своє невдоволення новим прокурором.

Так, на сторінці ГО «Дорожній Контроль Львів» у соціальній мережі Facebook повідомляли, що призначеного Романа Федика намагалися люструвати на Дніпропетровщині.

«У Дніпропетровську йому одягнули відро на голову та копняками вигнали з посади», – йдеться у повідомленні.
Окрім того, Громадське. Tv, повідомляло, що у серпні 2014 року представники громадської організації «Євромайдан-Дніпро» просили генпрокурора Ярему звільнити Федика з посади прокурора Дніпропетровської області, звинувачуючи його у бездіяльності. Вже наприкінці жовтня 2014 року до президента звернувся з ультиматумом заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан, вимагаючи звільнити Федика з посади. На переконання Корбана, прокурор Федик покривав організаторів побиття активістів Євромайдану, яке сталося  26 січня 2014 року. 

«Я вимагаю звільнити негайно прокурора області. Це прокурор-тітушка. Жодна людина, яку побили 26 січня в Дніпропетровську, не пробачить прокурору Федику того, що ніхто не притягнутий до кримінальної відповідальності, жоден тітушка», – заявляв Корбан.
 

Фото: Львівський портал, Bogdan Golovko та Варта 1