ОСТАННІ НОВИНИ

Савченко відгодовують бульйоном і їжею для немовлят

|

Полонена українська льотчиця Надія Савченко може вийти з голодування без особливої шкоди для власного організму. Принаймні, такої думки дотримується позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров`я України Наталія Харченко, яка у складі української медкомісії оглядала полонену. Про це Львівському порталу сьогодні повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

За даними Н.Харченко, стан Надії Савченко є доволі стабільним.

«Ті реакції, які ми спостерігали і на які звернули увагу лікарів, припинилися. Вони мали місце через те, що Надія активно виходила з голодування. На сьогоднішній день стан її задовільний, скарг вона не має», – зазначила Н.Харченко.

Працівниця українського МОЗу також повідомила, що режим харчування для Надії Савченко розписали по днях. «Те харчування, яке вона отримує, ми відкоригували, дози розписали по днях. Якщо все буде йти як йде, з урахуванням наших рекомендацій, то все буде нормально, за умови, що Надя буде їсти», – сказала Наталія Харченко.

Вона пояснила, що українські лікарі внесли корективи у призначення російських колег, а останні обіцяли дотримуватися відкоригованої тактики лікування. Члени української медкомісії повідомили, що зараз Надія Савченко споживає бульйон, дитяче харчування і певні продукти, які може перетравити організм.

«Голодування дає велике навантаження на організм, ми спостерігали у Надії нормальний психічний і більш-менш задовільний фізичний стан, але вона, безумовно, потребує моральної підтримки», – додала завідуюча кафедрою неврології Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Лариса Соколова.

Фото: ФБ