ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян скликають на загальноміську толоку

|

В останню суботу березня, 28 числа, на території Львова відбудеться загальноміська толока, під час якої прибиратимуть парки й лісопарки, зелені зони та сквери, вулиці та прибудинкові території, очищуватимуть береги водойм та ліквідовуватимуть несанкціоновані сміттєзвалища. Участь в акції можуть взяти всі охочі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як і в попередні роки, допомагатимуть впорядковувати місто студенти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, релігійні громади, громадські організації та підприємства, структурні підрозділи Львівської міської ради тощо. Загалом, у мерії очікують на близько 3-5 тис. учасників.

У рамках загальноміської толоки планують прибрати від сміття понад700 гапарків, лісопарків та зелених зон та висадити близько 300 дерев та кущів. Основним реманентом і транспортом для вивезення зібраного сміття забезпечать львівські комунальні підприємства.

Керівників підприємств, організацій та установ міста, а також інших небайдужих містян, які хочуть долучитися до загальноміської толоки, просять звертатися в управління екології та благоустрою ЛМР за тел.: 297-59-82.

Розпочинають підготовку до великодніх свят і в районах міста. Як зазначають у райадміністраціях, зараз у всьому Львові приводять до порядку прибудинкові території, очищають дороги, ремонтують тротуари тощо. Натомість, ЛКП «Зелений Львів» виготовляє бруски для ремонтів лавок у парках, які планують розпочати вже цього тижня.

Нагадаємо, торік під час загальноміської толоки активні мешканці прибрали775 газелених зон та прибудинкових територій адміністративних будівель, висадили 150 дерев і 250 кущів, ліквідували 7 несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезли близько 480 куб м побутових відходів. Також вони упорядкували366 гагазонів та квітників. Загалом, участь у толоці взяло 3850 людей.