ОСТАННІ НОВИНИ

Інфляція з’їла заробітки українців. Дослідження

|

Інфляція безжально б’є по благополуччі українців. Фахівці міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна оприлюднили невтішну статистику про рівень заробітків офісних працівників за останніх півроку, передає кореспондент Львівського порталу.

Отож, за результатами дослідження, упродовж півроку рівень зарплати в гривнях понад половини офісних працівників не змінився взагалі. Підвищили оклад лише одному із п’яти офісних «щасливців», решті заробіток зменшили в середньому на 20%.

Окрім цього, дохід знизився у 17% опитаних. Найбільше не пощастило працівникам нафтогазового сектору, консалтингових компаній і автотрейдерам. Кожному третьому-четвертому співробітнику в цих галузях уже скоротили зарплату.

Найменше «оптимізація зарплат» зачепила ІТ-шників, страховиків, працівників сфери медіа і представників агросектору.

Серед тих, кому протягом останніх півроку зменшили зарплату, кожен другий втратив понад 20% окладу. Кожному четвертому заробіток зрізали на 10-20%, а кожному п’ятому — менше, ніж на 10%.

Щоправда, дослідники ринку праці наголошують на позитивній тенденції, коли, незважаючи на складну економічну ситуацію, роботодавцям вдається зберігати зарплати в гривні на стабільному рівні.

Дослідження ринку праці України проводили в січні-лютому 2015 року. В опитуванні взяли участь 1817 респондентів.

Фото: kodex.ua