ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко провів нараду з питань оборони

|

Президент України Петро Порошенко провів нараду з главами обласних державних адміністрацій щодо забезпечення мобілізації, демобілізації військових та спорудження фортифікаційних споруд вздовж лінії оборони. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

За словами П. Порошенка, незважаючи на неухильне виконання Україною Мінських домовленостей, є необхідність координації зусиль з проведення мобілізації, яка має забезпечити та посилити обороноздатність країни.

Водночас він переконаний, що не менш важливим для укріплення оборонних можливостей є і процес демобілізації.

«В умовах, коли цілий рік мобілізовані, особливо під час першої хвилі мобілізації, перебувають в окопах, значна частина яких взагалі без ротації, це створює відповідний психологічний клімат. Ми маємо забезпечити ефективне відведення частини підрозділів, демобілізацію», – сказав він.

Петро Порошенко наголосив на необхідності забезпечення ефективної реабілітації тих, хто повертається з зони бойових дій.

Також глава держави наголосив на важливості спорудження ефективної лінії захисту, де кожен регіон має долучитися до спорудження укріплень.

«Кожна область має зробити свій посильний внесок у фортифікаційні роботи, якщо ми не хочемо зустрічати ворога на кордоні у своєму місті», – сказав Президент, додавши, що за кожною областю буде закріплена частина робіт, за терміни виконання та якість яких вона відповідатиме.

Фото: прес-служба Президента України