ОСТАННІ НОВИНИ

Інваліди пікетуватимуть Управління транспорту через заборону проїзду

|

Інваліди та батьки неповносправних дітей оскаржують рішення обмежити час безкоштовного проїзду пільговиків у львівських маршрутках. Акція протесту під стінами Управління транспорту і зв’язку ЛМР відбудеться вже у понеділок. Про це Львівському порталу повідомили організатори транспорту.

«Рішення виконкому Львівської міської ради від 10 березня є абсолютно протизаконним, оскільки порушує ряд статей Конституції України (1, 8, 46, 95, ч. 1, 6 ст. 92), а також ряд Законів України – в першу чергу Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», ст. 38-1, п.1, 2, 6, а також «Про автомобільний транспорт» і «Про місцеве самоврядування». Це нововведення зробило своє діло, і водії дуже агресивно почали реагувати на всі посвідчення «поза часовим лімітом», – обурюється інвалід третьої групи та один із організатор акції Ігор Дякович.

За його словами батьки, що мають дітей-інвалідів, обурені таким ставленням, вирішили подати заяву в Управління транспорту і зв’язку ЛМР. У заяві вказано, що вони виконуватимуть лише Закон України, а неправомірне, на їхню думку, рішення виконувати не збираються, тобто не будуть оплачувати проїзд. Керівництву буде запропоновано без судових тяганин скасувати рішення виконкому.

«Хочу повідомити, що позов вже готовий, і, якщо не буде досягнуто домовленостей, позов невідкладно буде подано у Франківський районний суд. Інформую Вас, що є ряд судових рішень, якими такі рішення невідкладно скасовувалися як незаконні (Справи № 2а- 4299/11, № 812/1402/14, 2-а/381/102/14, з якими Ви зможете ознайомитися в ЄДРСР)», – зазначає Ігор Дякович.

Водночас організатори пікетування взивають суспільство не стояти осторонь бідам людей-інвалідів.

«Хочемо, щоб суспільство зрозуміло і підтримало позицію батьків, які виховують дітей-інвалідів. Діти отримують моральні та емоційні страждання від того, що бачать, як водій кричить на їхніх батьків, і це призводить до важких наслідків», – повідомляють організатори.

Акція відбудеться в понеділок, 16 березня, о 10:30 біля управління транспорту і зв’язку ЛМР, що знаходиться по вул. Сахарова, 2.

Ілюстрація: hvilya.com