ОСТАННІ НОВИНИ

Новий «гукмконвой» з Росії привіз терористам бензин

|

У складі 18-го конвою, який перетнув кордон України о 14:39 за київським часом 13 березня і повернувся до Росії опівночі 14 березня за місцевим часом, перебувало 11 бензовозів. Про це йдеться в повідомленні спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі, повідомляє Радіо Свобода.

За їхніми даними, в складі колони, яка прибула до російського прикордонного пункту «Донецьк» у Ростовській області, було також 11 вантажівок і два допоміжні автомобілі.

«На всіх вантажівках містився напис «Гуманітарна допомога від Російської Федерації». На бортах кількох вантажівок місія спостерегла прапори Російської Федерації і так званих «ЛНР» та «ДНР», – інформують в ОБСЄ.

Російські прикордонники та митники ззовні оглянули кілька вантажівок, українські офіцери не були присутні при огляді вантажу, ідеться в повідомленні.

Президент України Петро Порошенко наприкінці січня назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Ні представники міжнародного комітету «Червоного хреста», ні українські прикордонники не мають змоги оглянути вантажі «гуманітарних конвоїв» Росії.

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.