ОСТАННІ НОВИНИ

Пам`ятнику Митрополитові Шептицькому бути?

|

Пам`ятник Митрополитові Шептицькому потрібен і найкраще було б встановити його цього року. До такого висновку дійшли учасники круглого столу на тему «Реконструкція площі Святого Юра: порозуміння заради вшанування митрополита Андрея Шептицького». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Участь у зустрічі взяли усі зацікавлені у вирішенні цього питання сторони: представники УГКЦ, автори проекту, представники міської ради, а також громадські активісти та мешканці прилеглих вулиць. Серед присутніх були також представники академічної спільноти (Лісотехнічний університет, Львівська Політехніка тощо), учасники Мистецької ради «Діалог», музейники, митці, представники медіа та інші.

Окрім того, під час гарячих дискусій спільним знаменником став наголос на тому, що сквер Святого Юра і усі задіяні у реконструкції площі території слід розглядати перш за все з точки зору комфортного громадського простору, що мотивує до спілкування, а не з точки зору неактуальної на сьогодні монументальності.

Наприкінці дискусії усі учасники підписали текст резолюції, яка передбачає створення робочої групи. До неї увійдуть по два представники від усіх зацікавлених сторін.

Фото: Львівський портал