ОСТАННІ НОВИНИ

Власникам автомобілів та земельних ділянок полегшать отримання субсидій

|

Підвищувати ціни на газ для населення та житлово-комунальні послуги неможливо без суттєвого реформування системи адресного надання соціальної допомоги, зокрема субсидій

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, повідомляють «Коментарі».

«Насамперед будуть зняті штучні бар’єри і ті критерії, які, на мій погляд, є несправедливими», – сказав Розенко.

За його словами, раніше до доходу родини враховувалась наявність паю та автомобіля.

«Але ми прекрасно розуміємо, що реальні прибутки від земельних ділянок мало хто отримує, а автомобіль для представника малого чи середнього бізнесу – це не розкіш, а засіб для існування. Ці критерії будуть зняті і за рахунок чого ми спростимо систему надання субсидій – зазначив він», – зазначив він.

Міністр також підкреслив, що для оформлення субсидій не треба буде стояти у черзі в управління соцзахисту і відповідні документи можна буде відправити поштою. «Це буде одна сторінка заяви на отримання субсидії і одна сторінка декларації, де зазначатимуться лише реальні доходи сім’ї. Ми уникнемо черг і значно покращимо систему і якість надання послуг», – наголосив Розенко.

«Нам треба змінити ідеологію і філософію сплати за житлово-комунальні-послуги. Очевидно, що дотуватися повинен не «Нафтогаз», а повинна дотуватися людина. Та людина, яка заможна, очевидно, в стані заплатити нормальну ціну на газ і держава не повинна дотувати свою ціну на газ через «Нафтогаз», як робиться це зараз», – підсумував міністр. 

Фото: 24tv.ua