ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму ФСБ «трусить» журналістів

|

У Сімферополі, в квартирі за місцем прописки редактора «Центру журналістських розслідувань» Наталії Кокорін співробітники ФСБ проводять обшук. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ЦЖР.

Підстави для проведення обшуку невідомі – зв`язку з журналісткою, після того, як вона зайшла в квартиру, немає. Як повідомляють кореспонденти «Центру», далі під`їзду будинку співробітники ФСБ нікого не пропускають.

Як раніше повідомила колегам Кокоріна, близько восьмої години ранку її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо).

«Вранці зателефонував чоловік, представився дільничним Київського району і повідомив, що двері квартири, в якій я прописана і живуть мої батьки, відкрита. У батьків телефони були відключені», – розповіла Кокоріна.

Після того, як вона зайшла в квартиру, зв`язок з нею теж зник. Родичі журналістки повідомили «Центру», що в квартирі співробітники ФСБ проводять обшук. Підстави поки невідомі.

Крім того, в п`ятницю вранці в Криму співробітники ФСБ провели обшук у квартирі автора статей і колишнього редактора «Центру журналістських розслідувань» Анни Андрієвської.

За словами батька журналістки, співробітники ФСБ пред`явили рішення Сімферопольського суду.

«Відносно мене порушено кримінальну справу за матеріал «про волонтерів батальйону «Крим». Начебто закидають заклики до повалення влади в Криму, але самого документа я ще не бачила», – написала Андрієвська.

Під час обшуку вилучили комп`ютер, який належить її батькові і ніякого відношення до Андрієвської не має.

Сама журналістка в Криму не живе.

Фото: www.business.ua