ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи зміцнюють свої позиції і поповнюють ряди

|

За даними групи «Інформаційний спротив» на ділянці Майорський – Авдіївка розміщується різнорідна ударна тактична група російсько-терористичних військ з базовим тиловим районом у Горлівці. Про це пише у Facebook координатора групи Дмитро Тимчук, інформує кореспондент Львівського порталу.

«Протягом 2-х останніх діб кількість живої сили в складі цієї тактичної групи зросла з 3,5 тис. до 5 тис. осіб. Фіксується перекидання до переднього краю невеликих тактичних груп зі складу цієї ударної групи (зазвичай це кілька танків, близько 15-20 ББМ і декілька підрозділів з протитанковими засобами – протитанковими знаряддями МТ-12 або ПТРК – на армійських автомобілях)», – зазначив Д.Тимчук.

Також, як пише Тимчук, у районі н.п.Ясинувата і Авдіївка відзначається не тільки концентрація формувань російсько-терористичних військ, а й розгортання низки спеціальних підрозділів типу пересувних пунктів управління, станцій радіоелектронної боротьби (РЕБ), засобів ППО.

У Петровському районі Донецька закінчила розгортання тактична група російсько-терористичних військ з бронетехнікою (всього близько 45 одиниць броньованої техніки, з яких 11 – танки, вся техніка розосереджена і замаскована). Очікується прибуття в даний район підрозділів артилерії бойовиків.

Уздовж траси Луганськ – Донецьк терористи продовжують обладнання вогневих позицій для артилерії. Всього відзначається концентрація 3-х тактичних груп на ділянці Первомайськ – Стаханов (всього 28 танків, 45 ББМ і декількох мобільних подразделеніяй протитанкових засобів). Нарощування цього угруповання триває в тому числі за рахунок ремонту техніки в Перевальську, Алчевську та Луганську (протягом останніх трьох днів передано до ладу мінімум 6 одиниць техніки, раніше пошкодженої в боях).

 Також противник активно створює у другому ешелоні тактичні резерви. В першу чергу за рахунок зведених підрозділів з російських найманців (місцеві бойовики практично в повному складі виставлені в перший ешелон).

Відзначається як мінімум 4 райони, де зосереджуються тактичні й оперативні резерви російсько-терористичних військ – південніше Луганська, район Красного Луча – Сніжного, Старобешеве-Амвросіївка, Єнакієво- Макіївка.

Фото: dt.ua