ОСТАННІ НОВИНИ

Український кордон продовжують перетинати люди у військовій формі з Росії

|

За даними звіту ОБСЄ збільшилась інтенсивність перетину українського державного кордону “казаками” та людьми у військовій формі . Про це йдеться у звіті місії за 11 березня, передає  УП.

За останній тиждень через два пункти, на яких здійснюється спостереження, в Україну приїхало 2488 людей. Рух на КПП в російському місті Донецьк більш інтенсивний, ніж у Гуково.

«За підзвітний період на двох КПП кількість чоловіків та жінок, які у військовому одязі перетинають кордон в дві сторони, збільшилася з 546 до 681 осіб. Вони перетинають кордон індивідуально чи в групах, пішки або на транспорті», – сказано у звіті.

Представники місії також бачили велику кількість “казаків”, яких ідентифікували за традиційними шапками та значками.

За підзвітний тиждень місія також спостерігала рух бензовозів через кордон.

Крім того, місія зазначає, що спостерігала машини з вугіллям, які їхали з Луганської області в Росію. Раніше спостерігачі бачили, що прикордонники перевіряли порожні машини, які їхали з Росії в Луганську область

Крім того, спостерігачі зазначають, що чули рух потягів через російсько-український кордон, приблизно 11 потягів – в Україну і 9 – до Росії. Один потяг, за оцінками спостерігачів, їхав з Росії в Україну повільно і був дуже навантажений.

У місії зазначили, що можливість роздивитися потяги була відсутня.

Крім того, в місії зазначають, що на КПП Донецьк, РФ зафіксували 6 швидких допомог, які перетинали кордон з Росією, а пізніше поверталися в Україну.

“Вони були звантажені ящиками, поранених в машинах не було в жодній з шести карет швидкої допомоги”, – додали у звіті місії.

Фото: ipress.ua