ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники АТО закидали міську раду заявами про виділення землі

|

Львівська міська рада виділила земельну ділянку у місті під будівництво багатоповерхового житлового будинку для забезпечення житлом учасників АТО. Натомість хто з учасників бойових дій отримає земельну ділянку під забудову визначає робоча група у Львівській обласній державній адміністрації. Про це розповів начальник міського управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Сергій Коровайник, поінформували Львівський портал у прес-службі мерії.

«У Львівській міській раді є зареєстрована значна кількість звернень від учасників АТО щодо оформлення за ними земельних ділянок для індивідуального будівництва. Станом на сьогодні, таких звернень є вже більше тисячі. На жаль, місто Львів не володіє такими земельними ресурсами, щоб забезпечити всіх охочих. Є певна співпраця з Львівською обласною адміністрацією щодо надання цих земельних ділянок за межами Львова. Раз у тиждень інформацію про звернення ми передаємо у Львівську обласну державну адміністрацію», – зазначив С.Коровайник.

Він також розповів, що створена відповідна робоча група з представників виконавчих органів міської ради, адміністрації, учасників АТО та рядку інших структур. Ця робоча група займається визначенням категорій тих осіб, які будуть претендувати на земельні ділянки, і безпосередньо тих земельних ділянок за межами Львова, які будуть надаватися для учасників АТО.

«У бюджеті міста визначено певну суму коштів – орієнтовно 600 тис. грн., які підуть для цілей містобудівної документації тих земельних ділянок, які знаходяться за межами Львова», – додав начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин.

Зараз, за його словами, місто готує проект відведення земельної ділянки і веде активну роботу з учасниками АТО, їхніми представниками і депутатським корпусом щодо тексту ухвали, яка затвердить цей проект відведення.

«Крім цього, ми активно ведемо роботу щодо оформлення земельної ділянки для багатоповерхового житлового будівництва для учасників АТО. Станом на сьогодні, вже прийнята ухвала, яка дала дозвіл на виготовлення проектної документації щодо надання земельної ділянки в районі вул. Під Голоском. Зараз вже виготовлений проект відведення земельної ділянки, і ведеться активна робота з учасниками АТО, їхніми представниками і депутатським корпусом щодо тексту ухвали, яка затвердить цей проект відведення, і щодо можливості винесення її на найближчу сесію Львівської міської ради. Цією ухвалою буде заплановано надання земельної ділянки для будівництва багатоповерхового житлового будинку для учасників АТО та їхніх сімей на вул. Під Голоском.

Проекту ще немає, бо за процедурою проект розробляється після оформлення документів на земельну ділянку. Ділянка є досить великою – більше0,6 га. Тобто, там можна запроектувати великий будинок. Йдеться про декілька сотень квартир», – зазначив Сергій Коровайник.

Фото: www.volynnews.com