ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти ініціюють перевірку діяльності Об’єднання профспілок Львівщини

|

Близько сотні активістів громадського формування «Рабів до раю не пускають», Автосотні, представники спортивних організацій Львова і Львівщини, а також представники громадськості завітали сьогодні на з’їзд профспілкових організацій Львівщини, який проходив у готелі «Гетьман» під головуванням Романа Дацька. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі «Рабів до раю не пускають».

Активісти мали на меті донести до представників профспілок інформацію щодо фактів відчуження профспілкового майна за заниженими цінами за часів головування Р.Дацька на посаді голови Об’єднання профспілок Львівщини, яку він очолює з 2003 року.

Оскільки Р.Дацько абсолютно спокійно сприйняв появу активістів на з’їзді і бажання представників профспілкових організацій Львівщини заслухати інформацію про факти відчуження їхнього майна, голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський зачитав відповідне звернення.

За інформацією, якою володіють активісти громадського формування, під час головування Романа Дацька були зафіксовані факти відчуження профспілкового майна за заниженими цінами, після чого вилучені кошти були акумульовані у його власну житлову нерухомість.

«З 1998 року Роман Дацько був головою правління АТ «Львівтурист». За час роботи Романа Михайловича окреслилася певна тенденція: спочатку АТ «Львівтурист» продає майно, а згодом це майно перепродається покупцем за ціною в кілька разів вищою і незабаром пан Дацько набуває у власність нову земельну ділянку. І таких прикладів чимало», – зазначив І.Сприньский, звертаючись до профспілок.

До прикладу, за його словами, у 1999 році голова правління АТ «Львівтурист» продає незавершене будівництво автобази «Турист» на вул. Бускидській у Львові, а за вилучені кошти купує квартиру по вул. Кониського у Львові.

«Надалі був кемпінг «Львівський» (2001 рік), який знаходиться на київській трасі неподалік Львова і зараз є процвітаючим приватним туристичним комплексом. Через деякий час доля відчуження чекала на ЛОК «Джерела Карпат», на літню туристичну базу в Карпатах.

У  2003 році з допомогою Р.Дацька відбулося відчуження адмінбудинку по вул. Стрийській, площею понад 600 кв. метрів, за ціною 820 тисяч гривень. Вже через 10 місяців покупець майна – ПП «Рада», продає будинок британській компанії «Голд Ліон Корпорейшн ЛТД» за ціною понад 2 мільйони 700 тисяч гривень. Згодом ця компанія перепродає цей будинок вже за ціною понад три мільйони гривень. Отже, протягом року майно було продано в чотири рази дорожче», – розповів керівник «Рабів до раю не пускають».

Окрім того, представників спортивних організацій обурив той факт, що попри не завантаженість готелю «Гетьман» за час правління дружини Р.Дацька на посаді заступника директора готелю, вони втратили можливість розміщення там спортсменів, які приїжджають до Львова на змагання. «Гетьман» – це не готель, а готельно-навчальний комплекс для профспілкових активістів. Та оскільки Р. Дацько власне навчальні приміщення здав в оренду, то «Гетьман» зараз справді не більше, як готель. По-друге: перед Євро-2012 «Гетьман» був визначений як базовий готель для вболівальників. Щоб розширити ресторан, тоді було взято кредит на один мільйон гривень під заставу самого готелю, вартість якого Р. Дацько визначив у 2,5 мільйона гривень», – зазначив активіст.

Також представників спортивних організацій здивував той факт, що спорткомплекс «Україна» передано в оренду на 49 років китайцям, відтак вони уже не мають можливості там займатися.

Активісти та представники спортивних організацій наголосили, що це не повна історія трансформацій профспілкових об’єктів у житлову нерухомість Романа Дацька, тож запропонували представникам профспілок відреагувати на ці кричущі факти і організувати перевірку, а також провести внутрішній аудит діяльності Об’єднання профспілок Львівщини. Натомість самому Р.Дацьку активісти запропонували свою допомогу у розвитку діяльності профспілки у разі, якщо вище наведені факти виявляться наклепницькими і допоможуть виявити тих осіб, які вирішили дискредитувати його ім’я в очах громади.

Водночас активісти збираються передати своє звернення із зазначеними фактами відчуження профспілкового майна до прокуратури та міліції Львівщини, голові Львівської обласної держадміністрації та голові Профспілок України і у разі підтвердження цих фактів просять вжити відповідних заходів..

Фото: ГФ “Рабів до раю не пускають”