ОСТАННІ НОВИНИ

Санаторій «Женева» у Трускавці продають через борги

|

Будівлі санаторію «Женева» у Трускавці виставили на аукціон з продажу арештованого майна. Стартова ціна двох лотів складає понад $ 213 млн. Про це пише ZAXID.NET

Проблеми у санаторію трапились через непогашення кредиту та відсотків за ним. У 2006 році ТОВ «Трускавецьінвест», якому належить «Женева», уклало кредитний договір з «Кредобанком». Кошти були необхідні для реконструкції, ремонту, оздоблювальних робіт, придбання предметів побуту тощо. Для забезпечення кредиту також уклали договір іпотеки. 

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, «Трускавецьінвест» має заборгованість перед банком у розмірі $107,4 млн, з яких $93,7 млн – борг за «тілом» кредиту,  $12,7 млн – заборгованість за процентами, а також майже $1 млн пені. Банк звернувся до суду з позовом, аби стягнути заборгованість за кредитним договором шляхом стягнення на предмет іпотеки – заставлене майно санаторію. Суди вирішили спір на користь банку, будівлі санаторію мають продати на аукціоні. 

«Трускавецьінвест» також позивався до «Кредобанку», аби визнати договір іпотеки недійсним, але безуспішно. У грудні 2014 року суд не задовольнив апеляційну скаргу компанії. 

На сайті системи електронних торгів арештованим майном вказано, що 20 березня продаватимуть шестиповерхову будівлю готельного корпусу на вул. Суховоля, 59 площею понад 9 тис. кв. м. Корпус звели у 1964 році, однак у 2011 році провели реконструкцію. Стартова ціна об’єкта – понад $153 млн. 

Через три дні, 23 березня, реалізовуватимуть нежитлову будівлю санаторію на вул. Суховоля, 61 площею понад 3 тис. кв. м. Стартова ціна – майже $60 млн.

Для участі в аукціоні на ці дві будівлі зголосились 17 учасників. Значно більший ажіотаж викликав спальний корпус, який хочуть придбати 14 учасників. 

Щоправда, керівник ТОВ «Трускавецьінвест» Андрій Юрків стверджує, що аукціон не відбудеться. За його словами, вони порозумілись з банком. «Кредит буде обслуговуватись, однак на інших умовах, прийнятних і для банку, і для нас. Незабаром будівлі «Женеви» знімуть з торгів», – сказав він ZAXID.NET, однак відмовився уточнити, про які саме умови «Трускавецьінвест» домовився з «Кредобанком». 

Засновником ТОВ «Трускавецьінвест» є компанія «Брезертон Лімітед» з Віргінських островів. Окрім санаторію «Женева», компанія контролює готелі «Цезар», «Променад» і «Роял Гранд». Всі готелі входять до мережі «Royal Hospitality Group». 

Фото: vtruskavec.com