ОСТАННІ НОВИНИ

МВФ назвав ключові реформи, під які Україна отримала гроші

|

Нова програма МВФ для України спрямована на забезпечення фінансової стабільності, зміцнення державних фінансів та проведення структурних реформ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням повідомлення фонду.

Фонд наголошує три основних напрямки нової програми:

1. Забезпечення фінансової стійкості. Сюди відноситься сильна монетарна політика, спрямована на відновлення цінової стабільності; гнучкий офіційний курс, що захищає економіку від зовнішніх шоків; всеосяжна стратегія поліпшення фінансового стану банків за допомогою рекапіталізації, скорочення кредитування пов`язаних осіб, реалізації токсичних активів. Все це необхідно для відновлення суспільної довіри до банківської системи і відновлення економіки в цілому.

2. Зміцнення системи державних фінансів. Скорочення витрат призведе до фіскальної консолідації вже в найближчі роки. Разом з реформою енергетичного сектору та реструктуризацією боргу це скоротить фіскальні дисбаланси. З великою ймовірністю можна буде прогнозувати, що держборг вийде на задовільний і стійкий рівень. Програми по захисту будуть спрямовані на найбільш уразливі групи населення і таким чином знизять так звану соціальну ціну реформ.

3. Структурні реформи. Прийняття низки дієвих заходів поліпшить бізнес-клімат в Україні, залучить інвестиції і посилить потенціал країни. Сюди входять реформи держапарату, в тому числі антикорупційна і судова, дерегуляція, податкова реформа, реформа держпідприємств. Крім того, широкомасштабна реформа енергетичного сектора, що включає реструктуризацію Нафтогазу, підвищить енергоефективність і посприяє енергетичної незалежності України.

Нагадаємо, вчора МВФ вирішив надати кредит Україні в $17,5 млрд на чотири роки. А перший транш складе $5 млрд. Всього в 2015 році Україна можеотримати близько $10 млрд.