ОСТАННІ НОВИНИ

Путін зник? Президент РФ майже тиждень не з`являється на публіці

|

Востаннє президент Росії Володимир Путін з`являвся перед журналістами 5 березня – в цей день глава держави зустрічався з прем`єр-міністром Італії Маттео Ренці, передає УП.

Після цього в Путіна була лише одна публічна зустріч, на якій його могли бачити не тільки чиновники: згідно з повідомленням на сайті Кремля, датованим 8 березня, з нагоди свята президент зустрівся з жінками, чиї діти досягли видатних успіхів у різних сферах, і привітав їх зі святом.

Але насправді цей захід був записаний заздалегідь особистим оператором глави держави – ще 5 березня, повідомив РБК один з учасників зустрічі.

За його словами, президент справив хороше враження на присутніх жінок, але виглядав втомленим.

6 березня та в усі наступні дні Путін проводив тільки непублічні зустрічі, в яких брали участь чиновники, а преса не запрошувалася.

Згідно із сайтом Кремля, в цей день президент спочатку провів засідання Ради безпеки, потім поспілкувався з міністрами фінансів і оборони Антоном Сілуановим та Сергієм Шойгу, а ввечері провів двосторонню зустріч з главою “Внешэкономбанку” Володимиром Дмитрієвим.

10 березня, як стверджується на сайті Кремля, Путін зустрічався з губернатором Ямало-Ненецького автономного округу Дмитром Кобилкіним. Зустріч також була закритою для преси. Два співрозмовника РБК, близькі до Кремля, кажуть, що в цей день Кобилкін не приїжджав в Кремль. Але в прес-службі Кобилкіна цю інформацію спростовують.

11 березня прес-служба президента опублікувала інформацію про зустріч глави держави з губернатором Карелії Олександром Худілайненом.

Водночас телеканал Дождь повідомляє, що прес-служба Кремля опублікувала фото тижневої давності, на якому Володимир Путін розмовляє з Худілайненом.

На сайті Кремля 11 березня з`явилася стенограма переговорів Путіна і Худілайнена.

Фотографія Путіна разом з Худілайненом на сайті прес-служби Кремля датована 11 березня 2015 року. Ділова газета “Вести Карелии” писала, що зустріч президента і глави республіки відбулася ще 4 березня. Тоді видання зазначало, що підсумки зустрічі будуть опубліковані лише наступного тижня.

“Проте кремлівська прес-служба чомусь досі зберігає мовчання і, за чутками, планує повідомити про цю зустріч лише наступного тижня. Що, як повідомило нам джерело в карельському уряді, нею іноді практикується”, – писала газета.

На сайті уряду Карелії зазначено, що 11 березня Худілайнен провів засідання, на якому обговорювалася реалізація в 2014 році “дорожніх карт” у сферах освіти та соціального обслуговування.

У своєму твіттері інтернет-видання “Столица на Онего” зазначає, що глава Карелії проводив засідання весь день і знаходився в Петрозаводську.

У прес-службі глави регіону від коментарів відмовилися.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в бесіді з кореспондентом РБК наполягав, що зустрічі з двома губернаторами відбувалися в зазначені на кремлівському сайті дні. А на уточнююче запитання про зустріч з жінками, датовану 8 березня, він відповів, що вона відбулася напередодні свята.

Повідомлення про розмову з Кобилкіним було опубліковано після того, як агентство Reuters з посиланням на джерело в уряді Казахстану повідомило, що зустріч в Астані президентів Росії, Білорусії та Казахстану, що планувалася на 12-13 березня, не відбудеться. “Візит скасований, схоже, що Путін захворів”, – процитувало агентство слова свого джерела.

Пєсков спочатку відмовився коментувати РБК цю інформацію, але до вечора заявив агентству Bloomberg, що Путін “абсолютно” здоровий.

Зустріч з лідерами Білорусі та Казахстану не скасована, а перенесена, стверджує інший федеральний чиновник. За його словами, вона відбудеться в березні, щойно всі три президенти узгодять свої плани.

Коли тепер Путін з`явиться на публіці – невідомо. На 12 березня у глави держави була заплановано участь у колегії ФСБ, але президент навряд чи туди прийде, каже співрозмовник, близький до Кремля і підтверджує федеральний чиновник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *