ОСТАННІ НОВИНИ

Ім’я 95-річного львівського тренера внесли до Книги рекордів України (фото)

|

Сьогодні, 11 березня, в стрілецькому тирі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відбулася фіксація унікального вікового досягнення та вручення Сертифікату про рекорд найстарішому діючому тренеру зі стрільби з лука в Україні Михайлові Хусківадзе. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Цього львів’янина, грузина за походженням, Михайла Хусківадзе називають людиною-легендою. У свої 95 років він досі є діючим тренером зі стрільби з лука національної команди спортсменів-параолімпійців, регулярно провадить тренування. Він і досі по-армійськи підтягнутий, по-королівськи пунктуальний і по-спортивному азартний. Учні Майстра, який і досі бездоганно володіє луком своєю однією рукою, досягають відмінних результатів на національних та міжнародних рівнях.

Ініціаторами такої непересічної події були вихованці Михайла Хусківадзе – титуловані львівські неповносправні спортсмени Роман Гутник та Валерій Асавуляк, якій й звернулися у Національний проект «Книга рекордів України», щоб присвоїти своєму вчителеві титул «Найповажніший вік діючого тренера в Україні».

 

20 лютого 2015 року Михайло Хусківадзе був титулований в цій номінації.

 

Довідка

Хусківадзе Михайло – головний тренер збірної команди України зі стрільби з лука, Заслужений тренер УРСР, Заслужений тренер СССР. Випускник Львівського державного інституту фізичної культури. Народився 6 серпня 1919 року у м. Омськ /Російська Федерація/.

Учасник Другої світової війни, офіцер. Після важкого поранення – інвалід війни ІІ групи.

Упродовж 1960-1971 років – тренер збірної команди СРСР і старший тренер молодіжних збірних команд України зі стрільби з лука, голова тренерських Рад Федерації стрільби з лука України, центральної Ради СДСТ «Буревісник».
З 1962 року – тренер Львівського державного медичного інституту. З 1989 року по сьогоднішній день головний тренер збірної команди України зі стрільби з лука серед інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.

Серед найтитулованіших вихованців Валентина Ковпан – срібна призерка Ігор Олімпіади 1976 р. в Монреалі, Сергій Атаманенко – срібний призер Паралімпійських ігор 2000 р. в Сіднеї. Виховав 18 майстрів спорту міжнародного класу зі стрільби з лука, чималу когорту призерів і рекордсменів Європи, світу, кол. СРСР, України.

Автор 43 наукових праць, посібника «Спортивна стрільба з лука». Володар 18 урядових нагород, ордена Червоної зірки /1968 р./, Вітчизняної війни ІІ ступеня /1995 р./, Богдана Хмельницького /2000 р./.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *