ОСТАННІ НОВИНИ

Росія розіграє «православну» карту, бо хоче бачити картинки спалених церков, побитих священиків.

|

Росія розіграє «православну» карту в рамках «нової русскої весни». Зокрема, Кремль планує міжконфесійні провокації, щоб дискредитувати Україну. Тому існує велика ймовірність того, що незабаром УПЦ (МП) виступить із низкою ініціатив, які можуть спровокувати патріотичне середовище до активних дій проти Московського Патріархату. Крім того, що 18–19 березня 2015 року до Києва має приїхати делегація Всесвітньої Ради Церков. Про це повідомив народний депутат ВРУ Андрій Левус, інформує «Преса України».

Наголошується, що кремлівська технологія розколу України полягає у створенні численних конфліктів у всіх суспільних питаннях, зокрема релігійному, національному, політичному, соціальному. Мета такої «новорусской весни», за словами нардепа, полягає у знищенні України як цілісної держави.

Крім того, як стверджує Левус, Кремль очікує захоплення церков і монастирів УПЦ (МП), щоб потім звинуватити Україну в гоніннях «православних».

Також він підкреслив, що інформаційний простір вже «підігрівається», «гарячими релігійними точками» можуть стати Києво-Печерська Лавра, Почаївська Лавра та Волинь. Оскільки Російська Федерація хоче бачити картинки на зразок спалених церков, побитих священиків.

Крім того, керуючий справами УПЦ (МП) Антоній (Паканич) вже заявив, що спроби «силового протизаконного захоплення» парафій УПЦ (МП) у Київській, Львівській, Тернопільській, Волинській, Рівненській та Черкаській областях відбуваються постійно.

«Інформація про ймовірну передачу кримських єпархій УПЦ (МП) до складу РПЦ також є ознакою підігріву ситуації, а можливо й стартом проекту. Деталі ймовірного сценарію уже передані українським спецслужбам», – підсумував Левус.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики «ДНР» та «ЛНР» оприлюднили інформацію про те, що в РФ готують нові антиукраїнські мітинги.

Фото: www.bbc.co.uk

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *