ОСТАННІ НОВИНИ

Крим та частина Донбасу живуть в умовах «панування терору» - Нуланд

|

В окупованому Криму та окремих районах на Донбасі «панує терор». Таку заяву зробила високопоставлена співробітниця Держдепартаменту США Вікторія Нуланд, додавши, що в розпалюванні кривавого конфлікту винувата Москва, передає УНІАН з посиланням на DW.DE.

«У той час як Україна будує мирну, незалежну, демократичну державу на 93 відсотках своєї території, Крим та окремі райони на Сході України потерпають від панування терору», – підкреслила вона.

Вікторія Нуланд також звинуватила Росію в розв`язуванні збройного конфлікту, який забрав тисячі життів.

«Сьогодні Крим залишається незаконно окупованим і порушення прав людини є нормою, а не винятком, для багатьох груп ризику», – додала Вікторія Нуланд. На її думку, під загрозою переслідування – кримські татари, українці, які відмовилися здавати свої паспорти, журналісти.

«На Сході України Росія та її сепаратистські маріонетки розв`язали кампанію небаченого насильства і пограбувань», – сказала Вікторія Нуланд.

На думку представниці Держдепартаменту, конфлікт на Сході України є сфабрикованим, він контролюється Кремлем та підживлюється поставками російських танків і важких озброєнь, а фінансується – за рахунок російських платників податків, але при цьому він вже забрав життя не лише більш ніж 6 тис. українців, а й сотень молодих росіян, яких відправили воювати.

Фото: УНІАН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *