ОСТАННІ НОВИНИ

Навчальним закладам повертають незаконно відчужене майно

|

За результатами проведених перевірок органами прокуратури Львівської області вжито заходів реагування з метою усунення порушень законодавства, допущених органами влади та місцевого самоврядування при використанні майна закладів освіти, та заявлено низку позовів з метою витребування з чужого незаконного володіння приміщень освітніх установ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Так, Старосамбірським районним судом задоволено позов прокуратури Львівської області про скасування рішення органу місцевого самоврядування, на підставі якого відчужено приміщення медичної частини Добромильської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату на користь фізичної особи. Вказане майно постановлено повернути у комунальну власність.

Також, прокуратура області в суді апеляційної інстанції відстоює законність рішення Шевченківського районного суду міста Львова про повернення у державну власність із незаконного користування приватних осіб приміщень їдальні Вищого професійно-технічного училища №29 м. Львова, загальною вартістю понад 600 тис. грн.

Загалом, упродовж цього року прокурорами вже подано 10 позовів на загальну суму більше 100 тис грн з метою захисту прав неповнолітніх та інтересів держави.

Фото:www.hvilya.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *