ОСТАННІ НОВИНИ

Урізання пільгового проїзду це лише початок – Велійка

|

Тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті не вирішить транспортної кризи Львова. До питання про підняття вартості проїзду перевізники повернуться невдовзі. Про це в коментарі Львівському порталу повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

За словами лобіста перевізників, урізання пільгового проїзду – це лише перший крок до виходу із транспортної кризи.

«На сьогоднішній день впорядкування перевезення пільгових категорій це лише один крок, але лише ним не обійтися, тому питання перегляду цін на проїзд ще буде розглядатися. Той крок, який зробив виконком може лише пом’якшити розмір того тарифу, на який треба було підняти проїзд», – розповів І.Велійка.

Варто також зазначити, що прес-служба Львівської міської ради поширила недостовірну інформацію про те, що рішення виконавчого комітету набирає чинності завтра, 11 березня та діятиме до 1 квітня цього року. За даними Асоціації львівських перевізників, рішення про пільговиків діятиме до 1 червня 2015 року.

«В рішенні виконкому є чітко записано, що тимчасово припинити перевезення пільгових пасажирів з 10:00 до 16:00 до 01.06.2015 року. Якщо в мерії переплутали червень з квітнем, то я не можу це ніяк прокоментувати. Це рішення чинне до 1 червня, а після першого червня вступає в дію новий закон «Про державний бюджет» і відповідні зміни до нього. Згідно з цими змінами залишається сім категорій пільговиків, а всі решта будуть оплачувати проїзд, як звичайні пасажири», – повідомив І. Велійка.    

Додамо, що рішення виконкому «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті» не стосується електротранспорту. Пільговики зможуть користуватися цим видом транспорту в повному обсязі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *