ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обмежено проїзд пільговиків у маршрутках

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Відтак, пасажири пільгових категорій зможуть безкоштовно користуватися міським автотранспортом з 10:00 год. до 16:00 год. Це рішення не стосується електротранспорту – пільговики зможуть користуватися цим видом транспорту в повному обсязі.

Рішення виконавчого комітету набирає чинності завтра, 11 березня та діятиме до 1 квітня цього року.

«Рішення виконкому вступає в силу з 11 березня і ми обмежуємо поїзд пільгових категорій пасажирів по часу. З 10:00 год. до 16:00 год. громадяни пільгових категорій зможуть скористуватися своїми посвідченнями для безкоштовного проїзду в громадському автотранспорті, а в інші години повинні оплачувати проїзд. Це стосується тільки автобусних перевезень. Електротранспорту ці обмеження не стосуються», – зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир.

За його словами, в багатьох містах України діє обмеження щодо перевезень пільгових категорій пасажирів. «Є міста, де вже років 2-3 діє рішення виконкому, коли в автобус має право зайти не більше двох-трьох пільговиків. Є обмеження по часу – з 10:00 год. до 16:00 год. пільговики їздять безкоштовно. І сьогодні Львів долучився до цих міст. До прикладу, у західній Україні такі обмеження діють у Тернополі, у Івано-Франківську», – розповів начальник управління транспорту.

Як зауважив Віктор Щир, це питання обговорювалось під час проведення громадських слухань. «Міська рада підтримала більшість громадських організацій, які звернулися, щоб не піднімати тариф в нашому місті , а обмежити кількість пільговиків у пікові години. Обмеження перевезень  пільгових категорій пасажирів дасть можливість перевізникам покращити фінансовий стан, щоб утримати ту кількість автобусів на маршрутах, які нам потрібно сьогодні», – зазначив Віктор Щир.

Як стало відомо, Львівському порталу, прес-служба Львівської міської ради поширила недостовірну інформацію про те, що рішення виконавчого комітету діятиме до 1 квітня цього року. За даними Асоціації львівських перевізників, рішення про пільговиків діятиме до 1 червня 2015 року. 

Ілюстрація: 0352.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *