ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну прорвався черговий російський «гумконвой»

|

7 березня російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення вісімнадцятого так званого “гуманітарного конвою”. 

Про це Львівському порталу повідомили у відділі  з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України. 

“Оскільки переміщення “гумконвою” відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій”, – зазначили у відомстві.

У період з 5:40 до 6:00 через пункт пропуску “Матвєєв Курган” (РФ) на в’їзд в Україну прослідувала колона “гумконвою” у складі 23 автомобілів. Транспортні засоби перевозили вантаж продуктів харчування.

Водночас як пише УП з посиланням на російський ТАСС, колона машин МНС Росії з “гуманітаркою” для сімей шахтарів, загиблих і постраждалих при аварії на шахті ім. Засядька, прибула до Донецька.

За даними ЗМІ, колона привезла понад 200 тонн “гуманітарки”, серед вантажів – продукти харчування і медикаменти”. 

У МНС РФ повідомили, що колона позачергова та формувалася в екстреному порядку за дорученням президента РФ Володимира Путіна про надання допомоги сім`ям загиблих і постраждалих шахтарів.

Частина вантажу в Ростовську область була доправлена авіацією, зазначає ТАСС.

Фото: Reuters 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *