ОСТАННІ НОВИНИ

Як виглядає Бескидський тунель сьогодні (фото)

|

На межі Львівської та Закарпатської областей, на перегоні Бескид-Скотарське, тривають роботи із будівництва нового двоколійного залізничного Бескидського тунелю. Сьогодні, 6 березня, будівельники вже подолали вглиб один кілометр. Це більше половини довжини тунелю, який з`єднає Закарпаття з Львівщиною. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Цього дня будівництво другого за довжиною залізничного тунелю в Україні відвідав й голова Львівської ОДА Олег Синютка. Керівник області оглянув об’єкт, ознайомився з інфраструктурою та перебігом робіт з проходки тунелю.

 

Зазначимо, що роботи із будівництва нового Бескидського тунелю почалися у жовтні 2013 року та планується завершити у І кварталі 2017 року. Він повинен повністю замінити діючий одноколійний тунель, який вичерпав свій експлуатаційний ресурс.

За словами голови ОДА, для України такий масштабний будівельний проект має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозять вантажі до західного кордону країни, а також значну частину транзитних товарів до Європи. «Після будівництва нового двоколійного тунелю збільшаться його пропускна спроможність та швидкість проходження потягів – з 40 до 60 км/год.», – додав він.

 

Олег Синютка зазначив, що вартість робіт складає 103 млн. євро та фінансується за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку, а також кошти Львівської залізниці – 600 млн. грн.

У коментарі журналістам очільник Львівщини також відмітив, що під час будівництва нового тунелю використовуються матеріали вітчизняного виробництва, зокрема підприємств зі Львівщини. «Це дає нові робочі місця не лише працівникам цього об’єкту, а й забезпечує роботою наші місцеві підприємства. Адже більшість матеріалів, що використовуються тут, вироблені на території Львівської області», – додав він.

 

Довжина нового тунелю становитиме1,765 км, ширина –10,5 м, висота –8,5 м. Будується він на відстані30 метріввід існуючого.

Інженерна споруда пролягатиме на глибині180 мвід поверхні Бескидського хребта. Будівництво тунелю здійснює ПрАТ “Будівельна Асоціація Інтербудмонтаж”.

Новий тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійним моніторингом внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *