ОСТАННІ НОВИНИ

Транспортний колапс уже близько. Власники автобусів розривають угоди з львівськими АТП

|

Власники автобусів, які обслуговують транспортні маршрути у Львові, задумалися над призупиненням роботи. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

Сьогодні, 6 березня, власники автобусів, які мають укладені договори оренди з АТП міста Львова, провели зібрання, під час яких домовилися про створення Координаційної ради. До неї увійшли 15 власників маршруток – усі висловили занепокоєння з приводу невиконання автотранспортними підприємствами умов договорів оренди через скрутний фінансовий стан, зумовлений стрибком цін на пальне, запчастини та інші складові вартості проїзду.

«Пасажирські перевезення у місті Львові можуть вийти з-під контролю», – заявили автоперевізники.

Також власники автобусів уперше заговорили про розривання договорів оренди з АТП і призупинення роботи на маршрутах міста Львова.

Як повідомляв Львівський портал, управління транспорту Львівської міської ради, щоб  пом’якшити фінансову кризу, про яку заявили компанії-автоперевізники, запропонувало обмежити час пільгового проїзду у громадському транспорті з 10 до 16 години. Відповідне рішення виконкому може бути прийняте вже наступного тижня. При цьому питання підняття цін на проїзд, як того вимагають перевізники, у міській раді наразі не розглядають.

Голова Асоціації автоперевізників Львівщини Іван Велійка заявив, що такі заходи міської влади перевізникам не допоможуть і запропонував два варіанти виходу з кризи.

За інформацією І.Велійки, 65% автобусів, які працюють на львівських маршрутах, перебувають в суборенді великих АТП. 

Тобто, практично в кожного в з великих автотранспортних підприємств, які перемогли у тендерах і мають право здійснювати перевезення у місті, є в підпорядкуванні дрібні перевізники, що володіють одним чи кількома автобусами. Згідно з угодами, ці дрібні підприємці виїжджають на маршрути й повинні щодня віддавати означену суму встановленого плану. Натомість витрати на пальне та ремонт покладені повністю на цих підприємців. Зараз, у зв’язку з подорожчанням пального, однак із незмінним старим тарифом, їм вкрай важко збирати означені планові суми. Не бажаючи їздити собі у збиток, дрібні підприємці попереджають про те, що є ймовірність розірвання цих угод. Відтак, на вулиці міста у певний день може не виїхати більшість маршруток, що матиме вкрай сумні наслідки для пасажирів. 

Нагадаємо, що загалом у Львові працює п’ять перевізників, які обслуговують 53 автобусні маршрути.

Зокрема:

ЛК «АТП №1» обслуговує 17 маршрутів – №1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47.

ВАТ «АТП-14630» обслуговує 11 маршрутів – №15, 19, 21, 23, 26, 31, 36, 38, 42, 44, 54.

ТзОВ «Міра і К» обслуговує 10 маршрутів – № 7, 8, 11, 12, 14, 25, 27, 33, 35, 40.

ТзОВ «Фіакр-Львів» обслуговує 10 маршрутів – №13, 17, 18, 22, 24, 30, 34, 39, 41, 43 

ТзОВ «Успіх БМ» обслуговує всього 5 маршрутів – №48, 49, 50, 51, 53.

Фото: Львівський портал  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *