ОСТАННІ НОВИНИ

8 березня у Львові відбудеться католицька Служба з єврейськими співами

|

8 березня у Римо-католицькій парафії св. Йоана Павла (вул. Хуторівка 35А, каплиця Філософсько-богословського факультету УКУ) наново відкриють значення покликання жінки. О 12.00 рабин Сіва Файнерман, помічник головного рабина України, прочитає лекцію «Біблія про жінку. Як стати ще гарнішою». Опісля відбудеться католицька Служба з єврейськими співами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«8 березня не є суто християнським святом, але, оскільки для багатьох людей цей день є важливим, чому не звертати уваги цього дня на найпрекрасніший дар Бога, яким є жінка? Жінка є княгинею дому, носить в собі життя. Важливим є сьогодні відкрити наново значення покликання жінки. У тому допоможе лекція Рабина Сіви Файнермана, помічника головного рабина України (прогресивного юдаїзму), котрий у Римо-католицькій парафії св. Йоана Павла читатиме лекцію «Біблія про жінку. Як стати ще гарнішою», – розповідає о. Григорій Драус.

У католицький Службі візьмуть участь гості з єврейської синагоги, на чолі з рабином. З традиційними єврейськими піснями в сучасному звучанні виступлять Наталія Вакшинська і Євген Тепер. Інша спільнота – студентський клуб «Гілел» – співатиме духовні пісні. «Захід об’єднає, як сказав про євреїв і християн св. Йоан Павло, «старших і молодших братів». Часи доброго співіснування повертаються. У тому дусі зустрінемось – християни і євреї у неділю», – додав о. Григорій Драус.

На заході буде можливість взяти участь у короткому майстер-класі і навчитися, як з простих матеріалів (папір, клей) зробити дешевий, але гарний подарунок власноруч. Заняття проводитимуть Володимир і Анна з педагогічного товариства з Рівного.

Програма:

11.00 год. майстер-клас «Як зробити власноруч прості і гарні подарунки»

12.00 год. лекція і католицька Служба зі співами єврейськими.

 

Ілюстрація osbm.info 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *