ОСТАННІ НОВИНИ

Конгресмени США знову закликали Обаму надати Україні зброю

|

Спікер нижньої палати Конгресу США Джон Бейнер за підтримки групи конгресменів, які представляють обидві партії та обіймають високі посади, звернулися до глави Білого дому з відкритим листом, у якому наполягають на негайному забезпеченні України оборонною зброєю. Текст документа розміщений на офіційному сайті спікера Бейнера, передає  Еспресо.TV.

«З самого початку кризи в Україні двопартійна більшість у Конгресі продемонструвала своє розуміння, що ця криза є більшою, ніж наступ Росії на незалежність і суверенітет України. Це навіть більше, ніж просто компонент ревізіоністської стратегії Росії, щоб перекроїти міжнародні кордони і нав`язати свою волю сусідам. Це фантастичне порушення міжнародного права, виклик Заходу та руйнування міжнародного порядку, встановленого за такої високої ціни після Другої світової війни”, – наголосили законодавці, визначаючи масштаби російської агресії.

Вони підкреслили, що після укладання угоди Мінськ-2 набутки Росії та сепаратистів з моменту першої Мінського угоди тільки збільшилися, і зараз зберігається впевненість, що Росія та її ставленики продовжать свої зусилля по дестабілізації України та захопленню нових територій.

“Ми наполегливо рекомендуємо Вам швидко прийняти рішення по додаткових кроках, щоб підтримати зусилля України на захист її суверенної території, в тому числі шляхом надання систем летальної оборонної зброї для українських військових”, – наголошується в документі.

Конгресмени підкреслили: «Ми не хочемо дочекатися, поки російські війська та їхні сепаратистські ставленики візьмуть Маріуполь та Харків до того, як ми почнемо зміцнювати можливості української влади стримувати та захищатися від подальшої агресії».

У Конгресі зауважили, що з розумінням ставляться до бажання президента США зберігати єдність з Європою.

«Але ми закликаємо Вас повести за собою Європу в протистоянні цьому наступу на міжнародний порядок й не допустити того, щоб наша міжнародна політика стала заручником найменшого спільного знаменника європейського консенсусу», – акцентували американські законодавці.

«Відсутність ясності в нашій загальній стратегії проти російської агресії досі не змогла заспокоїти наших друзів та союзників у регіоні, які почуваються вразливими,- наголошується в документі. – Це повинно змінитися».

Законодавці зауважили, що Конгрес вже надав президентові повноваження, ресурси та політичну підтримку для того, щоб забезпечити, в тому числі, летальну допомогу уряду та народу України.

«Ми твердо закликаємо Вас використати ці повноваження та ресурси, щоб задовольнити конкретні та прямі запити, з якими керівництво України звернулося до Вашої адміністрації», – зазначається у відкритому листі Бараку Обамі.

Фото: vidia.org 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *