ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні ще 200 суддів можуть втратити імунітет

|

Найближчим часом від 100 до 200 суддям загрожує зняття імунітету та притягнення до відповідальності. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на телеканалі «Україна», передає “Укрінформ”.

«Від 100 до 200 суддів, які мали стосунок як до подій Революції Гідності, так і вчинили дуже багато інших кримінальних правопорушень, за моєю інформацією, готуються відповідні документи щодо зняття з них імунітету і притягнення до відповідальності», – заявив Петренко.

За його словами, тільки останнім часом розпочалася «реальна робота Генеральної прокуратури і слідчих органів по реальному притягненню до відповідальності тих громадян, які приховувалися за судівським імунітетом і судівською мантією».

Міністр зауважив, що нинішня система захисту судді має всі європейські стандарти.

«Тільки проблема в тому, що наповнення нашого судового корпусу не завжди є європейським… Троє суддів (представників Печерського райсуду – ред.), яких позбавили імунітету, є яскравим прикладом того, яким не повинен бути суддя в Україні. І це хороший сигнал в принципі, що наші правоохоронні органи почали розслідувати справи і що в  нас зараз немає недоторканих осіб – ані народних депутатів, ані суддів. Наступним кроком мають бути зміни до Конституції, щоб в Україні зникла така каста недоторканих», – зазначив Петренко.

Нагадаємо, 4 брезня Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва – Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка.

Фото: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *