ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво «Львівгазу» подає до суду за наклепи журналіста

|

Юристи ПАТ «Львівгаз» готують позов до суду щодо озвучених на прес-конференції звинувачень львівського журналіста Влада Якушева та представників сотні самооборони «Білі горвати» про зловживання та мільйонні розкрадання керівництвом їхнього товариства. Позов до суду буде поданий уже цього тижня. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко, передає кореспондент Львівського порталу.

В.Зленко заявив, що журналіст та активісти громадської організації зводять наклепи на нього та його підлеглих, адже інформація про діяльність підприємства, яку вони поширили у ЗМІ, не відповідає дійсності.

«У позові ми вимагатимемо спростувати поширену інформацію у той самий спосіб, яким вона була розповсюджена. Ми вважаємо неприйнятною практику бездоказових звинувачень від некомпетентних осіб, які виходячи з їх висловлювань взагалі не є фахівцями у галузі газового господарства. Адже подані факти не відповідають дійсності та суперечать роботі підприємства», – зазначив голова правління товариства.

Усю подану журналістом інформацію у ЗМІ В.Зленко спростував. Зокрема, він наголосив, що «Львівгаз» самостійно не примає рішення щодо своєї діяльності, а керується виключно Постановами державного регулятора галузі НКРЕ та чинним законодавством. До прикладу, голова правління пояснив, що 100 млн грн, яке товариство поклало на депозит у НадраБанк, було рішенням не їхнім, а Наглядової ради.

«З 81 млн грн, за які ми купили облігації, ми отримали 5,1 млн прибутку. З депозиту НадраБанку ми отримали 23,8 млн грн. Цих 100 млн далі «висить» у банку, зараз ми займаємося поверненням цих коштів. Що стосується зарплат людей, які теж там «зависли», то ми уклали з цими людьми договори-позики, видали людям усі кошти. У договорі чітко зазначено, що люди повернуть ці кошти у випадку, коли Фонд гарантування поверне їм ці кошти», – розповів В.Зленко.

Водночас він погодився із журналістом, що «Львівгаз» має проблеми з мережею та обладнанням, які дуже застаріли. Однак зазначив, що коштів на повну їх заміну вони не мають. Водночас збираються цьогоріч на ці цілі витратити 75 млн грн, але усе залежить від курсу долара.  

Володимир Зленко також підтвердив, що у травні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведе повну перевірку ПАТ «Львівгаз». Тож, якщо Нацкомісія виявить порушення у діяльності компанії, вони готові понести відповідальність. 

Володимир Зленко також повідомив, що «Львівгаз» у свою чергу також звернеться до прокуратури та СБУ у зв’язку з погрозами «Білих горватів» блокувати будівлю підприємства.

Нагадаємо, днями редактор редактор журналу «Кримінальне чтиво.Захід» Влад Якушев провів прес-конференцію, на якій розповів про зловиживання та мільйонні розкрадання коштів керівництвом ПАТ «Львівгаз». Усі факти їхньої діяльності журналіст виклав прокуратурі. Справа зараз знаходитьсяу львівській прокуратурі.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *