ОСТАННІ НОВИНИ

Зарплату шахтарям пообіцяли виплатити до 11 березня, - Васюник

|

Шахтарям пообіцяли повністю покрити заборгованість за грудень до 11 березня. Про це Львівському порталу розповів народний депутат Ігор Васюник.

«Разом з народними  депутатами з Львівщини щойно зустрічалися з міністром енергетики Володимиром Демчишиним щодо невиплати заборгованості шахтарям. На зустрічі також був присутній перший заступник голови адміністрації президента Віталій Ковальчук. Гарантували, що до 11 березня повністю покриють борг перед шахтарями за грудень. Окрім того, Ігоря Пиляя не призначатимуть керівником ДП «Львіввугілля» проти волі шахтарів. Це позиція адміністрації президента», – розповів нардеп Ігор Васюник.

Нагадаємо, раніше шахтарі ДП «Львіввугілля» вимагали виплатити їм заборговану зарплату до п’ятниці, 6 березня.  

Як писав Львівський портал, на початку тижня шахтарі Львівщини заблокували рух транспорту при в’їзді в місто Червоноград та оголосили страйк. Зупинилися усі сім шахт ДП «Львіввугілля», де працює понад 10 тисяч осіб. У такий спосіб гірники почали протестувати проти припинення державної фінансової підтримки вугільної галузі Західної України. Також вони висунули вимогу покращити умови праці і погасити борги із заробітної плати. Мова йде про борг у розмірі 140 мільйоні гривень

Окрім цього, цього тижня шахтарі Західної України прибули до Києва, де влаштували акцію протесту, вимагаючи звільнити з посади міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина та скасувати наказ про призначення в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ігоря Пиляя.

Фото: novostimira.net 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *