ОСТАННІ НОВИНИ

Школи Львівщини масово закривають через грип

|

Станом на 5 березня тимчасово призупинено навчання у 67 загальноосвітніх закладах Львівщини у зв`язку з ускладненням епідситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ.  Зокрема, навчання тимчасово призупинено у 13 загальноосвітніх навчальних закладах м. Стрия (з 02.03 до 09.03), та у 54 школах Сколівського району (з 28.02 до 09.03). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами начальника Головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області Романа Павліва, не слід чекати перевищення епідпорогу, а вже діяти на випередження і забезпечити виконання «Комплексних заходів з попередження масового розповсюдження поширення грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед населення області».

«Ці заходи необхідні для того, щоб перервати ланцюжок інфікування людей»,- сказав  Роман Павлів. Він зазначив, що при перевищенні епідемічного порогу слід розглядати питання щодо тимчасового призупинення навчально-виховного процесу у визначених навчальних закладах області.

Окрім цього, з метою своєчасного виявлення хворих на грип слід організувати обов`язковий щоденний ранковий огляд усіх дітей в дошкільних навчальних закладах. Також не слід допускати до навчання дітей та до роботи працівників з ознаками захворювання на грип та ГРЗ.

Водночас у всіх навчальних закладах потрібно забезпечити дотримання повітряно-температурного режиму та безперебійну роботу опалювальної мережі в приміщеннях усіх дошкільних. Окрім цього, необхідно провітрювати приміщення під час кожної перерви  при відсутності дітей.

Окрім цього, потрібно проводити щоденне вологе прибирання усіх приміщень дошкільних, навчально-виховних та позашкільних закладів освіти різних типів та форм власності, в тому числі в гуртожитках для учнівської молоді. Вживати заходів щодо  підвищення гігієнічної грамотності, у першу чергу з питань дотримання особистої гігієни персоналу, дітей та їх батьків.

Серед іншого, на Львівщині слід забезпечити функціонування медичних кабінетів, ізоляторів, наявність необхідного набору медикаментів та дезінфекційних засобів у підпорядкованих закладах.

Окрім цього, обласна комісія з питань ТЕБ і НС доручила департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації зобов’язати керівників лікувально-профілактичних закладів області забезпечити надання своєчасної належної медичної допомоги хворим на грип та гострі респіраторні захворювання. Разом з тим доручено контролювати наявність у лікувально-профілактичних закладах необхідних медикаментів, антисептиків та засобів індивідуального захисту медичного персоналу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *