ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія визначила двох кандидатів, з яких вибиратимуть очільника ДФС Львівщини (оновлено)

|

Голові Державної фіскальної служби конкурсна комісія рекомендуватиме одразу двох претендентів на посаду керівника ДФС у Львівській області. Йдеться про Михайла Коропецького та Маркіяна Мальського. Про це Львівському порталу повідомив Маркіян Мальський, який набрав найбільше голосів зі всіх кандидатів.

Варто нагадати, що нардепи лобіювали зовсім іншого кандидата. На думку народних обранців, очолити львівську ДФС мав би Віталій Дума. 

«Я думаю, що цей формат (конкурс – «ЛП») буде визначальним наступних пару років в Україні. Тому що такі кадрові комісії забезпечують як явку фахівців з боку державного органу влади, так і з боку громадськості. Пріоритет щодо питань мали члени кадрової комісії, але представники громадськості також ставили питання.

 

Питання були гострі і стосувались як професійних, так і особистих питань – чому той чи інший кандидат хоче йти на цю посаду. Такий формат має використовуватись. Прийшов той час, коли громадськість повинна чути (кого обирають на посади – «ЛП»). Можна сперечатись чи досвід роботи у податкових органах – це плюс чи мінус. Думаю, в сьогоднішніх обставинах досвід роботи в податковій службі є радше мінусом. Людина, яка була поза цією системою, не буде жити за її правилами. Я вірю, що розумний менеджер зможе розібратись в цих процесах», – розповів «Львівському порталу» Маркіян Мальський.

Отже, Маркіян Мальський – 31 рік. Мальський молодший (батько був Послом України в Польщі – «ЛП») – партнер адвокатської компанії Arzinger. Освіта вища юридична, вища економічна, кандидат юридичних наук. У 2006 році закінчив Львівський національний університет за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини», у 2007 році той же університет за спеціальністю «Правознавство», у 2007 році – Інститут світової торгівлі (Берн, Швейцарія) за спеціальністю «Міжнародне право та економіка», у 2006 році – Стокгольмський університет (Швеція) за спеціальністю «Міжнародний комерційний арбітраж»; у 2012 році присуджено науковий ступень – кандидат юридичних наук. Має досвід роботи на керівних посадах 9 років.

Маркіян Мальський спеціалізується на наданні юридичної підтримки в інвестиційних проектах, а також представництві в судових органах України інтересів клієнтів і вирішенні спорів в порядку міжнародного комерційного і інвестиційного арбітражу. Попри молодий вік, кандидат запевняв присутніх, що у нього глибокий досвід у податках. Однак в плюс собі поставив, що стосунку до державних служб не має, і наголосив, що фіскальній службі потрібні молоді ентузіасти.

Другий претендент Михайло Коропецький 57 років. Освіта вища технічна – радіоінженер. У 1980 році закінчив Львівський ордена Леніна політехнічний інститут ім. Ленінського комсомолу (радіотехніка). Має досвід роботи на керівних посадах 26 років. За інформацією, наданою кандидатом, з лютого 2015 року по теперішній час перебуває на посаді т.в.о. віце-президента Львівської торгово-промислової палати. 

Додамо, попередня інформація про проходження іншого кандидата Юрія Каспрука не підтвердилась.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *