ОСТАННІ НОВИНИ

Московський суд відмовився пускати Савченко на сесію ПАРЄ

|

Басманний районний суд Москви назвав законним не допуск української льотчиці, народного депутата і члена делегації України в ПАРЄ Надії Савченко на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи 28 січня. Таке рішення ухвалила суддя Валентина Івашова, передає УНІАН.

Адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що Росія, згідно з раніше взятим на себе міжнародним зобов`язанням, повинна була надати Савченко можливість прибути на засідання ПАРЄ.

Він підкреслив, що Савченко володіє дипломатичним імунітетом. Адвокат зазначив, що наступне засідання ПАРЄ має пройти в квітні. Фейгін підкреслив, що Савченко до моменту вироку суду має презумпцію невинності і може користуватися всіма правами, а накладати на неї обмеження незаконно.

«Я прошу прийняти рішення і зобов`язати слідство дати можливість народному депутату України Надії Савченко брати участь у сесіях ПАРЄ», – сказав Фейгін.

У свою чергу Савченко підкреслила, що має дипломатичний імунітет і слідство не має права її утримувати.

«Мене треба було відпустити тоді, мене потрібно відпустити і зараз», – сказала Савченко.

Слідчий заявив, що відповіді з поясненнями слідства були спрямовані стороні захисту поштою. Він також попросив долучити довідку про стан здоров`я Савченко, зробленої три тижні тому.

Фото: Євгена Фельдмана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *