ОСТАННІ НОВИНИ

В Інституті національної пам’яті хочуть, щоб 6 березня стало Днем Державного Гімну

|

Державними символами України є Державні Прапор, Герб і Гімн. Якщо День Державного Прапора наша країна відзначає, то День Державного Гімну ще слід запровадити. З також пропозицією виступив Український інститут національної пам’яті, який запропонував вшановувати 6 березня День Державного Гімну України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі  УІНП.

В Українському інституті національної пам’яті розповіли, що в цьому місяці виповнюється два ювілеї: 4 березня — 200 років з дня народження автора мелодії українського національного і Державного Гімну «Ще не вмерла Україна» Михайла Вербицького, а 10 березня – 150 років з часу першого публічного виконання гімну у місті Перемишлі (нині знаходиться на території Польщі).

«Пісня «Ще не вмерла Україна» за півтора століття стала символом боротьби за незалежність України і національним гімном. Під час Революції Гідності і зараз, коли нові герої воюють за територіальну цілісність нашої країни, Гімн має особливе значення для всіх громадян, є тою духовною ланкою, що єднає їх із попередніми поколіннями борців за свободу», – розповів Голова УІНП Володимир В’ятрович.

Автори ідеї започаткування нового свята вважають, що вона буде схвально сприйнята українським суспільством. Як відомо саме 6 березня 2003 року Верховна Рада ухвалила Закон “Про Державний Гімн України”. День Державного Прапора відзначається 23 серпня.

Нагадаємо, Український інститут національної пам`яті – центральний орган виконавчої влади, який на урядовому рівні відповідає за відновлення історичної пам`яті та подолання наслідків тоталітарного минулого в суспільстві.

Фото:ostapenko-dm.livejournal.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *