ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи зареєстрували законопроект з вимогою звільнення міністра Демчишина

|

Низка народних депутатів зареєстрували проект Постанови про звільнення Володимира Демчишина з посади Міністра енергетики та вугільної промисловості України. Про це інформує офіційний портал ВРУ, передає кореспондент Львівського порталу. Нагадаємо, відправити Демчишина у відставку вимагали львівські нардепи. Питання відставки міністра пов’язане з масовими протестами шахтарів, а також махінаціями з підписанням контрактів на імпорт електроенергії з Росії.

Комісія з розслідування обставин підписання контрактів на імпорт електроенергії з Росії та постачання до Криму визнала дії міністра енергетики Володимира Демчишина протиправними. “Комісія вбачає ознаки укладання контрактів з чисельними порушеннями вимог чинного законодавства України, на завідомо невигідних “Укрінтеренерго” умовах, невідповідність контрактів вимогам чинного законодавства за формою, змістом та процедурою укладення”, – йдеться у висновках комісії. У діях причетних до укладення угоди посадовців комісія знайшла ознаки державної зради, привласнення та розтрати майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем, фінансування тероризму, підробки документів, службової недбалості та зловживання владою.

Як писав Львівський портал, впродовж двох днів, 2-3 березня, шахтарі зі всієї України, а також шахт Львівщини пікетували Кабмін, а згодом Верховну Раду України. Головні вимоги гірників: покрити заборгованість із зарплат та виділити кошти з бюджету на програму реформування вугільної галузі України. Варто додати, що з львівських нардепів співавторами законопроекту про відставку Демчишина виступили: Олег Мусій, Андрій Антонищак, Богдан Матківський, Андрій Кіт, Михайло Бондар, Ігор Васюник, Михайло Хміль, Микола Кадикало, Дмитро Добродомов, Тарас Батенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *