ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські студенти допоможуть обрати фах школярам

|

Конкурс молодіжних проектів «Lviv Young Project», в рамках програми стажування «Перший кар’єрний крок», набирає обертів. Чисельна команда проекту «Профорієнтація» розпочинає свою роботу, яка буде тривати понад 3 місяці. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі  ЛМР.

Етап формування груп, навчання від професійних тренерів та знайомства з керівниками структурних підрозділів Львівської міської ради – пройдено! Студенти львівських ВНЗ взяли на себе відповідальність профорієнтаційної роботи для школярів міста. Кожен учасник групи презентує свій шлях обрання власної професії, таким чином зробить наголос на усвідомленому виборі майбутньої діяльності для кожного.

Школярі 9-10 класів отримають від студентів вичерпну інформацію щодо особистих вражень як від навчання вцілому, так і від університетського життя.

Команди відкриті для обміну досвідом та враженнями. Кожен з учасників цього проекту чітко усвідомлює значимість своєї роботи, адже не так давно вони самі стояли перед нелегким вибором професії, університету, майбутнього.

«Про проект профорієнтації для школярів можу сказати, що це дуже корисна ініціатива, і я тішусь, що вона народилась саме у Львові. Молодій людині нелегко зробити вибір професії, не будучи обізнаною щодо можливостей для роботи і перспектив в певній галузі. Школярі вступають у престижні навчальні заклади, або в ті, куди порадять батьки. Тому ми маємо великий відсоток випускників, які не бажають працювати за набутою спеціальністю, оскільки протягом навчання зрозуміли, що вона їм, насправді, нецікава. Надзвичайно важливо, щоб молодь робила свідомий вибір професії, розуміючи, як саме вона може розвиватись, і реалізовувати себе в ній. Проект «Перший кар’єрний крок» дає молоді можливість бути обізнаними, свідомо робити свій вибір.

Приємно, що до проекту залучають фахівців різних професій. Це дає можливість популяризувати корисні, але не завжди престижні професії, які надзвичайно потрібні бізнесу. Адже юристів, економістів та перекладачів є дуже багато. А ось знайти кваліфікованого інженера, слюсаря, кухаря або кондитера – це важке завдання для сучасного бізнесу. Тож компаніям доводиться за свій кошт навчати та «вирощувати» для себе фахівців», – розповідає HR-директор FFS Company Юлія Стрельченко.

Фото: fairladies.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *