ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура, СБУ та Нацкомісія з ЖКГ влаштує «Львівгазу» повну перевірку

|

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 8 по 28 травня цього року проведе повну перевірку ПАТ «Львівгаз». Водночас Служба безпеки України візьметься за перевірку діяльності голови правління товариства Володимира Зленка. Результати цих перевірок стануть відомі вже наприкінці травня. Таку відповідь отримали львівські журналісти на запит до народного депутата Оксани Юринець, передає кореспондент Львівського порталу.  

Водночас, як повідомив сьогодні під час прес-конференції журналіст та редактор журналу «Кримінальне чтиво.Захід» Влад Якушев, місяць тому він звернувся до прокуратури Львівщини з вимогою перевірити діяльність «Львівгазу» та, зокрема, керівника Акціонерного товариства В.Зленка, щонайменше за останній рік.

Журналіст додав, що досліджує діяльність «Львівгазу» вже кілька років поспіль, останнім часом він працює спільно з представниками сотні самооборони «Білі горвати».

За словами журналіста та активістів, вони подали до прокуратури факти мільйонних зловживань та крадіжок «Львівгазу», які вони виявили та зафіксували протягом останніх двох років. Зараз справу передали до львівської прокуратури, де її обіцяли вивчити.

«Другий рік поспіль Львів посідає перше місце по аваріях та нещасних випадках під час користування газом. Мова йде про вибухи, аварії, загибелі людей, отруєння чадним газом. Це дані офіційної статистики Держгіпромнагляду. Причина такої невтішної статистики – у місті найстаріша мережа в Україні, на ремонт якої не виділяються ні обладнання, ні гроші. Ця мережа давно вже зношена до аварійного стану. В управлінні товариства заявляють, що коштів на ремонти мережі вони не мають. Через так звану відсутність коштів заржавілі труби, які пропускають газ, вони «латають» звичайнісінькими кілками – у нас є фото докази цього. І водночас, здійснюючи такі «ремонти», наражаючи споживачів газу на небезпеку, управління «Львівгазу» у грудні 2013 року спокійно собі купує іменні облігації на 81 млн грн. у ПрАТ «Газтек». Облігації отримуються до дати погашення – 7 листопада 2028 року. Крім того, у тому ж таки році вони кладуть 100 млн грн. на депозит у НадраБанк, який збанкрутував. Тобто замість того, щоб ці кошти витратити на ремонти, на закупівлю обладнання, керівництво кладе їх у власні кишені», – заявив Влад Якушев.

Окрім вище зазначених фактів зловживань, журналіст стверджує й про інші розкрадання коштів та обладнання на мільйони гривень. «Мова йде про страшенні зловживання. Гроші крадуться на газифікації населення, на тарифікації, на обладнанні та транспорті, а також знецінюється робота працівників товариства. До прикладу, прості працівники «Львівгазу» отримують мінімальну зарплату – 1,5 тис грн., натомість голова правління В.Зленко має 120 тис грн. в місяць, люди з його команди – 45-80 тис грн. Але замість того, аби економити чи урізати собі зарплату, голова правління купує собі джипи за мільйон гривень – спершу Volkswagen Touareg, потім його продає і купує Porsche Cayenne. Цинізм цих людей вражає.

Усі ці факти ми виклали прокуратурі, сподіваємося на адекватне розслідування вже у найближчий час», – додав В.Якушев.

Ілюстрація: magnifier

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *