ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи з Львівщини вимагають відставки міністра енергетики

|

Народні депутати з міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина» збирають підписи під постановою про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив народний депутат Ігор Васюник, інформує кореспондент Львівського порталу

Ініціювання питання відставки міністра пов’язане з масовими протестами шахтарів. «Усі шахти ДП «Львіввугілля» сьогодні зупинили роботу через страйк! Шахтарі повністю перекрили дороги до м.Червоноград та вийшли з акцією протесту на головну площу міста. Вимоги залишаються ті ж: виділити кошти на реформування галузі та виплатити зарплати шахтарям.

ДП «Львівугілля» – це понад 10,5 тис. шахтарів, які вимагають звернути увагу на їхні проблеми. Між іншим, інформацію про призначення Ігоря Пиляя (людини регіоналки Королевської) на посаду в.о. гендиректора ДП «Львіввугілля» підтвердили з кількох джерел. Очевидно, наказ про призначення не оприлюднили через інформаційний резонанс та протести шахтарів. Зараз з колегами-народними депутатами з групи «Львівщина» збираємо підписи під постановою про відставку міністра енергетики Демчишина», – написав на своїй сторінці у Facebook Ігор Васюник.

Як писав вже «Львівський портал», шахтарі продовжують свій протест. Зокрема, сьогодні гірники повністю перекрили дороги до м. Червоноград (Львівська обл.).

Жодна з семи шахт ДП «Львіввугілля» сьогодні не розпочала свою роботу через протести працівників.

Нагадаємо, шахтарі зі всієї України, а також шахт Львівщини, протестують другий день поспіль під стінами Верховної Ради України. Головні вимоги: покрити заборгованість із зарплат та виділити кошти з бюджету на програму реформування вугільної галузі України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *