ОСТАННІ НОВИНИ

У Червоноград не може потрапити жодна автівка. Гірники досі не зняли блокаду з міста

|

Шахтарів Львівщини, які оголосили страйк та заблокували автошлях регіонального значення Р 15, намагаються вмовити вийти на роботу та відкрити дорогу для проїзду транспорту. Про це Львівському порталу розповіла представниця прес-служби Червоноградської міської ради Надія Земницька.

За її словами, у ці хвилини на Вічевій площі у місті Червоноград відбуваються збори шахтарів, керівництва ДП «Львіввугілля» та представників місцевої влади. Шахтарі складають петицію з вимогами, основна з яких полягає у погашенні заборгованості із заробітної плати вже до п’ятниці, 6 березня. «Якщо всі погодяться, то гірники обіцяють розблокувати дорогу і вийти на роботу. Але якщо до п’ятниці їм не виплатять зарплату, вони погрожують відновити страйк», – розповіла Н.Земницька.

 

Щоправда, наразі представники шахти «Великомостівська» не погоджуються на такі умови і відмовляються зупиняти перекриття дороги.

 

За даними міської вади, на заблокованому автошляху шахтарі не пропускають жоден автотранспорт, окрім карет швидкої допомоги.

Нагадаємо, гірники Львівщини відучора блокують рух транспорту при в’їзді в місто Червоноград. Сьогодні вони оголосили страйк – не працює жодна з семи шахт ДП «Львіввугілля». У такий спосіб шахтарі протестують проти припинення державної фінансової підтримки вугільної галузі Західної України, вимагають покращення умов праці та погашення боргів із заробітної плати.

Паралельно шахтарська акція протесту сьогодні відбувається і в Києві. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *