ОСТАННІ НОВИНИ

Рада закликає Савченко припинити голодування

|

Верховна Рада України закликала українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко («Батьківщина») припинити голодування. Відповідне рішення за пропозицією керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка підтримали 329 народних депутатів, передає Радіо Свобода.

«Такі герої нам потрібні живими», – заявив Луценко.

Деякі народні депутати у понеділок прийшли на засідання у футболках із зображенням Надії Савченко.

Як відомо, 2 березня президент України Петро Порошенко присвоїв Надії Савченко звання Героя України. Він також заявив, що українську льотчицю мають звільнити у рамках домовленостей, досягнутих у Мінську у лютому.

Сьогодні спливає 80-й день голодування Савченко на знак протесту проти незаконного її увʼязнення на території Росії. Український омбудсмен у понеділок звернулася до керівництва Слідчого комітету Росії з закликом змінити запобіжний захід Савченко, яку з липня минулого року утримують за ґратами.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

Джерело фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *