ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко пропонує збільшити чисельність армії до 250 тисяч осіб

|

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України збільшити чисельність Збройних сил України до 250 тис осіб. Про це йдеться у законопроекті № 2269 “Про чисельність Збройних сил України”, текст якого розміщений на офіційному сайті парламенту, передає Insider

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект пропонує затвердити чисельність Збройних сил України у кількості, яка не перевищує 250 тис осіб, у тому числі 204 тис військовослужбовців.

“При цьому законопроектом передбачено, що в особливий період чисельність Збройних сил України збільшуватиметься на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів Президента України про мобілізацію, затверджених законами України”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, у січні 2015 р. прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував Верховній Раді України збільшити чисельність Збройних сил України до 250 тис. осіб.

Зазначимо, що 20 січня 2015 р. у Україні стартувала перша черга мобілізації.

Як вже повідомлялося, Кабінет Міністрів внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про збільшення особового складу Збройних сил України до 250 тис. осіб. Про це заявляв прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Голова уряду зазначав, що з загальної кількості ЗСУ, 204 тисячі становитимуть безпосередньо військовослужбовці.

У державному бюджеті на 2015 рік загалом на оборону виділено понад 90 млрд грн.

 

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *