ОСТАННІ НОВИНИ

Рада врешті зібралась й спробує змінити держбюджет (он-лайн трансляція)

|

Верховна Рада запланувала розглянути на сьогоднішньому позачерговому засіданні 18 законопроектів, головний з яких – про внесення поправок до бюджету, передає УНІАН

Перед змінами до держбюджету планується розглянути ще 6 супутніх законопроектів, йдеться в порядку денному.

Зокрема, депутати розглянуть законопроект №2212 про обмеження виплати працюючим пенсіонерам 85% пенсії і поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок, збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію, та страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років; а також №2210 і 2211 про невиплату пенсій посадовим особам під час роботи в контролюючих органах.

Будуть розглянуті законопроекти №2213 про збільшення ставки рентної плати за користування надрами при видобутку природного газу для потреб населення для покладів газу до5 кмз нинішніх 20% до 70% і №2209 про визначення механізму додаткового розподілу і перерозподілу між місцевими бюджетами обсягу витрат.

Депутати розглянуть законопроект №2214 про надання гарантованого постачальника природного газу, яким є “Нафтогаз України”, права обмежувати газопостачання підприємств теплокомуненерго до рівня технологічної безпеки.

Після прийняття змін у держбюджет на засіданні заплановано розглянути законопроекти про посилення відповідальності власників банків, про зменшення навантаження на фонд оплати праці та відшкодування ПДВ при експорті сільгосппродукції.

У другому читанні депутати розглянуть проект закону про ліцензування певних видів господарської діяльності, ще 7 законопроектів заплановано включити до порядку денного сесії.

Почалось засідання Ради з хвилини мовчання для вшанування пам`яті Бориса Нємцова.
Народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка продовжують блокувати парламентську трибуну 

Відео: Верховна Рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *