ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко присвоїв Савченко звання «Герой України» і пообіцяв звільнити її з полону (відео)

|

Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко звання «Герой України». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

П.Порошенко підписав відповідний Указ і заявив: «Надія є символом незламності українського духу та героїзму, символом того, як треба захищати і любити Україну. Символом нашої перемоги».

Президент України відзначив мужність і стійкість українки, яку було взято в полон, злочинним чином перевезено до держави-агресора і яка тривалий час зазнає психологічного тиску та вимушена голодувати на знак протесту. П.Порошенко також відзначив, що Надія Савченко є символом того, як багато залежить від однієї людини. «Ми зробимо все можливе для того, щоб визволити Вас з полону. Я дуже сподіваюся, що буду мати можливість вручити Вам «Золоту Зірку Героя України», – сказав він.

33-річна українська військова, депутат Верховної Ради та член парламентської делегації у ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 року перебуває у в’язниці в Росії. На знак протесту Надія Савченко голодує вже 80 днів.

 

Відео: Адміністрації Президента

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *