ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія продала Росії сучасну американську зброю, – ЗМІ

|

Чехія в якості посередника продала в Росію сучасну зброю після заборони на поставки. Про це пише Новое время  з посиланням на польське видання Rzeczpospolita.

За даними видання, мова йде про американські автомати типів Bushmaster 90705, 90838 i 90899, DPMS RFA 3-3G2, німецькі Heckler-Koch та пістолет Sig Sauer.

Згідно з повідомленням, офіційно ця зброя поставлялася для продажу в мисливських магазинах Росії, проте її використовують спецпідрозділи багатьох країн, у тому числі американська Delta Force.

«Якщо воно буде використано на сході України, то Кремль зможе стверджувати, що Вашингтон таємно постачає зброю українцям, з якого вбивають мирних жителів», – припустили у виданні.

У свою чергу представник Єврокомісії П`єр-Арно Лоттон, який стежить за дотриманням ембарго на поставки зброї Росії, зазначив, що чехи не обов`язково його порушують, оскільки можуть постачати зброю за контрактами, підписаними до 1 серпня 2014 року, коли ще не діяла заборона.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що рішення про надання Сполученими Штатами Америки оборонного озброєння Україні готове на 99%.

Фото: REUTERS

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *