ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка не знає, хто керуватиме шахтарями Львівщини

|

Призначення на посаду в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ігоря Пиляя, проти якого сьогодні під Верховною Радою України протестують шахтарі Львівщини, у Львівській облдержадміністрації наразі не підтверджують. Керівник області Олег Синютка у коментарі Львівському порталу заявив, що йому наразі нічого про це не відомо.  

О.Синютка також заявив, що давав подання на іншу особу щодо призначення на цю посаду, утім називати її ім’я відмовився, вважаючи, що це буде некоректно.

«Ми не погоджували жодного призначення. Ми давали подання на призначення іншої людини. Ім’я називати не буду. Думаю, це буде некоректно», – сказав він.

Як повідомляв Львівський портал, за неофіційною інформацією, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин призначив в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ігоря Пиляя, якого вважають людиною «регіоналки», нардепа від «Опозиційного блоку» Наталії Королевської.

До цього Ігор Пиляй був директором ВП «Шахта «Лісова» та ВП «Шахта «Зарічна». Його діяльність на цих посадах самі шахтарі оцінили як провальну, що призвела до закриття шахти «Зарічна». З вимогою не допустити призначення І.Пиляя на посаду гендиректора ДП «Львіввугілля» профспілковий комітет звернувся з листом до міністра енергетики Демчишина ще 31 грудня 2014 року.

Зазначимо, що наразі офіційного повідомлення про призначення в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ігоря Пиляя на сайті Міненерго немає.

 

Нагадаємо, сьогодні, 2 березня, шахтарі Західної України приїхали в Київ до Верховної Ради з пікетом. Вони вимагають зустрічі з Міністром енергетики. Також шахтарі просять провести реформування галузі, здійснити люстрацію серед керівництва ДП «Львіввугілля», підвищити зарплату та покращити умови праці шахтарів.

 Фото: Львівський портал
           Радіо Свобода  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *