ОСТАННІ НОВИНИ

Мінінфраструктури зупинив відбір кандидатів на посаду керівника аеропорту «Львів»

|

Міністерство інфраструктури України вимушене припинити відбір кандидатів на посади керівників «Укрзалізниці», а також аеропортів «Бориспіль» та «Львів» відповідно до ухвали суду. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Мінінфраструктури.

Міністерство інфраструктури України 27 лютого отримало ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20.02.2015 р. з питань забезпечення адміністративного позову (справа №804/3044/15). Ухвала зупиняє рішення Міністерства про пошук кандидатів на посади керівників «Укрзалізниці», аеропортів «Бориспіль» та «Львів», а також забороняє проведення наступних етапів відбору до вирішення судом зазначеної справи.

Справа відкрита за позовною заявою одного з учасників відбору, який не потрапив у черговий етап.

«Від оголошення рішення провести відкритий і прозорий відбір кандидатів на посади керівників зазначених державних підприємств, Міністерство зіштовхнулося з супротивом з боку різноманітних зацікавлених осіб. Ці люди дуже багато зробили для дискредитації усієї процедури відбору, а також експертів, залучених до нього. Згадана вище судова справа – один із таких заходів. Міністерство вважає її безпідставною та буде оскаржувати ухвалу», – йдеться у заяві Міністерства.

Проте, виконуючи рішення суду, відомство припиняє відбір кандидатів на посади керівників «Укрзалізниці», аеропортів «Бориспіль» та «Львів», оголошення про який було оприлюднене на сайті Мінінфраструктури 31.12.2014р.

«Незважаючи на це, Міністерство залишається відданим прагненню знайти найдостойніших претендентів на керівні посади, незважаючи на тиск зацікавлених сторін. Тому, не очікуючи вирішення справи №804/3044/15, розгляд якої може бути довготривалим, розпочне нові конкурси», – йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

Щоправда, у Міністерстві визнають, що такий крок означатиме чергову затримку у призначенні керівників згаданих підприємств. Але водночас називають його необхідним, аби «зламати систему та домогтися того, щоб державними підприємствами управляли кваліфіковані менеджери».

Нагадаємо, народний депутат України, перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Васюник заявив, що на посаду генерального директора державного підприємства Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького можуть призначити нинішнього виконавчого директора В’ячеслава Чеглатонева, ставленика регіоналів і фігуранта журналістських розслідувань з розкрадання мільйонів державних коштів в львівському аеропорті.

Фото: www.ipukr.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *